hits

Det tok 11 månder før de fant ut hvordan syk jeg er

2015 var året jeg fikk flere hjernerystelser i gjennom cheerleadinga. Jeg husker ikke hvor mange jeg fikk men det var i mellom 4-6 det året. Jeg kunne ikke dra på NM i cheerleading som er den største konkurransen i året. Fordi 2 uker før NM fikk jeg enda en hjerne rystelse! Jeg hadde jobbet så hardt men så skulle flyeren min twiste oppi lufta. Også fikk jeg en fot eller en hand så fort og hardt i hode att jeg datt sammen. Jeg husker ikke mye annet enn at treneren min gikk ned med meg og la meg på benken i garderoben, hvor jeg la lenge uten at noen kom og sjekket på meg. Jeg hadde til og med fått ett kutt mitt i mellom brynene. Senere kom mamma og hentet meg og kjørte meg på lege vakta. Der sa legen at jeg ikke kunne være med på NM. Jeg var så knust jeg skrek helt i fra da jeg fikk vite det til jeg sovnet.  Etter NM var det ikke mange treninger igjen før sesongen var over. Men jeg var med på de som jeg kunne.

Så kom August rett før sesongen startet igjen så samlet vi oss ett lite lag med folk fra alle alders gruppene og skulle fram føre på Leangen for å få inn penger til laget. Jeg tenkte ja dette blir gøy så jeg ble med. VI hadde to dager på og lærer oss ett helt show med dans, pyramide og alt som bruker og være med i ett show som varer i cirka 2 min.

 Dag 2 møtte vi opp og fikk draktene og sløyfene. Vi skulle gå i gjennom showet ett par gang før vi dro til Leangen.  Nå var det bare 2 gang til vi skulle kjøre gjennom showet før vi skulle dra. Når vi kom til toss så var vi 5 stykker som skulle kaste en jente høyt opp men så skjedde det noe rart, hu twistet i stedet for å gjøre det hun skul gjøre. Når hun kom ned treff hun meg rett på toppen av hode. Det knaste som bare det nedover nakken, så datt jeg om. Etter en stund ringte de sykehuset så kom en ambulanse og hentet meg. De pakket meg inn med nakke støtte og en blå greie som gjorde til at jeg ikke fikk til og bevege på meg jeg satt helt fast. De prøvde også å gi meg smerte stillende med sprøyte men jeg er så redd sprøyter at de ikke gidde meg det. Etter noen timer på sykehuset så fikk jeg høre at jeg ikke hadde brukket nakken, bare en liten skade i nakken og hjernerystelse.  Så jeg va fri til og dra hjem men hadde problemer med stå så måtte få mamma til og støtte meg opp.(Sånn la jeg i 2 timer. uten sminke å hovent fjes.)

 Etter skolen begynte var jeg på skolen litt til ting ble verre så jeg fikk beskjed av legen og holde meg hjem en uke. Etter en uke hjem dro jeg på skolen men så fikk jeg en fotball i hode og datt om på skolen også hjalp noen av venne mine meg inn til en lærer og ble etter hvert hentet av mamma og vi dro rett til legen også fikk jeg beskjed om å holde meg hjem i en uke til.

Flere måneder gikk jeg hadde fortsatt kjempe vondt i hode. Jeg var svimmel, kvalm, slapp osv. også hadde jeg så vondt i hode at jeg ikke kunne stå, ha øynene åpen og skrek bare til jeg sovnet (noe som legen kalte ett anfall).  Og det skjede opp til 3 ganger i uken. og når det ikke var så ille hadde jeg fortsatt vondt i hode jeg har fortsatt vondt i hode 24/7. Det gikk utover skole gangen, fritiden min og livet mitt. Jeg kunne aldri dra ut med venner, jeg var kun på skolen en til to ganger i uken. Jeg var til legen opptil flere ganger i uken og minst en gang i uken for å få lege attester fordi skolen trudde jeg skulket, og jeg prøvde å finne ut hva som feiler meg så jeg kunne få medisin og bli frisk. Men de fant aldri ut hva det var. Ingen blod tester, MR eller CT viste va det var.

Nyttårsaften fikk jeg også ett anfall men det ellers har jeg bare hadde det en gang og det va 9.7. resten av 2016 har jeg ikke had noen andre anfall. Også var jeg innlagt på sykehuset i 3 dager hvor flere ulike fag peronell skule prøve og utrede meg og gi meg en diagnose. Men de trude at det jeg måtte bare begynne og trene opp nakken mere så skulle alt fikse seg. Men det er jo ikke det eneste. Nakken min gjør jo selvfølgelig til at hode pinen blir verre så jeg jobber jo med den. Men om jeg har fått nakken min helt frisk igjen hadde jo ikke hodepinen min forsvunnet helt.

 9.07.16 Var jeg til baket på sykehuset denne gangen akutten fordi jeg hadde så vondt i hode igjen som jeg ikke hadde had siden nyttårsaften. Jeg ble tad inn ganske fort. Og fikk paragin forte og Zoming nasal som er en nesespray mot migrene så vart jeg bedre og etter en time så hadde jeg ikke vondt i hode resten av kvelden som var helt sykt siden jeg har had vondt i hode hvert sekund siden 8.8.16. Men sliter fortsatt med hode pine men endelig skall jeg få slutt på det! Etter 11 måneder med konstant hode pine fant de ut hva som feiler meg! Endelig skal jeg bli frisk. Er så godt å vite at eneste som er igjen er og dra til en spesialist og få diagnosen og medisin. Og til de som ikke kjønte det så funker bare migrene medesin på folk med migrene.

Én kommentarFlyern din😭
-16.07.2016 kl:15:25


Æ e så lei mæ for twistan mine😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

Skriv en ny kommentar

Design av:

INGVILD AASHEIM