Allergisk mot gress

Og være allergisk mot gress og pollen er ikke alltid like lett. Alle i familien min er allergisk mot pollen osv. Når jeg var liten var jeg den eneste som ikke reagerte men om de tok tester vistes det at jeg var allergisk. Det er bare det at det kan bli verre med årene. I år er det åre som har vært verst for meg.

Jeg vill ikke gå ut fordi jeg ikke vill bli tett i neste eller hals. Eller fordi jeg ikke vill hovne opp i øyene og gi meg på nesen til jeg blir rød fordi det klør sånn. Jeg vasker sengetøyet mitt anen hver dag. Jeg må dusje og vaske håret før jeg går til seng. Vis ikke kan jeg våkne mitt på natten av at jeg har en allergisk reaksjon og har vanskelig heter med og puste. Og når jeg tar allergi medisinen min så klør det i munnen opp møt øret. Jeg får vont fra halsen og ned over til brystet. Jeg får vondt den plassen jeg puttet tabletten under tungen i flere timer etter på. Det kjennes ut som en stor klump har sette seg fast i halsen men ikke vill opp. Og gå rundt å ha vondt i bihulene og hode begrunn av allergi er ikke godt. Jeg har aldrede problemer meg hodepine og allergien hjelper ikke akkurat med og kutte den ned.

Jeg måtte til og med si opp jobben jeg hadde fordi jeg fikk for mye allergisk reaksjoner. Fordi luften var helt forferdelig på kontoret så de måtte ha opp vinduene. Og når vinduene var åpen kom det pollen og gress støv inn.  Eller så brukte de viftene som gjør til at pollen og gress tøvet bare blåses rundt i rommet. Men vasket de for å få bort slike ting? Nei det gjorde de ikke. Derfor er en ren plass med lufte anlegg veldig viktig for noen med allergi. Ellers er den beste plassen for mennesker med slik allergi ved vannet, i vannet eller høyt på toppen av ett fjell.

Heldig vis sier legen at det skal bli bedre etter noen uker. Og etter 2 år skal allergien min være bort for alltid. Glede meg til gress sesongen er over.Bilde er fra Hitra

 

Ingen kommentarerSkriv en ny kommentar