Måter 10 du kan bruke kokosnøtt oljen på

Hår kur

Ta kokosnøtt oljen og spre det ut over hele håret fra topp til bunn. Også venter du i 20-30 min. Hoppe i drusen og vasker håret med Shampo til alt er ut. Når du er ferdig i dusjen kan du ta litt på tuppene og la det bare vær i håret. Men pass på og ikke ta i for mye!

Kropps olje

Når du er i dusjen kan du ta kokosnøtt oljen over hele kroppen også skylder du fet bare av før du går ut av dusjen. Så har du fuktig mjuk hud resten av dagen.

Shave krem

Du kan også bruke den som shave krem! Ikke ta mere en en teskje med kokosnøtt oljen på hver legg fordi lite holder lenge.

Kråps og leppe skrubb

Du kan også bruke den som kråps og leppe skrubb. Ta oppi sirka samme mengde med kokosnøtt olje og brunt sukker. Så blander du det bare sammen så har du en body and lip scrub.

Facemask

Bruk en spise skje med kokosnøtt olje og en spise skje med honning bland det sammen.  Den skal brukes på tør hud også tase av med en klut med varmt vann på. Den skal vær på huden i 15-20 min

Lipbalm

Du kan også bruke kokosnøtt olje som lipbalm. Men anbefales og la den sitt i kjøleskapet og stivne litt opp før du tar den på leppene.

Hviter tenner

Ta en te skje med kokosnøttolje la det sitte i munnen som en munnskyld så lenge du ønsker. Jeg bruker og sitte med den i 15-20 min. Etter en liten stund skal du ha begynt og merke at tenne blir hvitere. Pluss det er ikke farlige kjemikaler som brukes!

Solbrent

Hvis du er solbrent anbefales det at du kjøler ned kokosnøtt oljen til den er stiv også ta den på de plassene du er solbrent.

Stretch marks

Du kan faktisk minske strekk merkene med og på føre kokosnøtt olje på det hver dag. Anbefales og bruke en so har stod i kjøleskapet for og unngå mest mulig skjøl.

Makeup remover

Bruk en kokosnøttolje som ikke har stad i fryseren og ta litt på en bomulls pad legg den over øyet og la den ligg der i noen sekunder så får du av maskaraen av my enklere. Selv om den er vann tett eller ikke.Har du noen gang prøv noen de tingene? 

Jeg vart mobbet av lærer og elver

De tre første årene mine på barneskolen vart jeg mobbet av både lærere og elever.

Jeg gledet meg til å starte på skolen og var veldig skolelys. Jeg har eldre søsken og var alltid mer gira på å skje på leksene deres når de kom hjem en hva de var. Jeg gledet meg så mye til og lære mer selv om jeg aldrede kunne mer enn de fleste på min alder. Sånn som da jeg var 2 år hjalp jeg alle de andre barnene i barnehagen med og kle på seg. Jeg lærte for og var veldig ivrig på å lære.

Når jeg begynte i første klasse begynte jeg på en kristen privat skole. Jeg ville ikke gå der men ble tvunget av min far. Men helt siden dag en begynte de andre ungen og fryse meg ut ingen ville leke med meg, de kalte meg stygge ting. Og selv om vi var bare 5 stykker i klassen så var det helt for forferdelig og få høre sånne ting av de andre ungene. Jeg sa ifra til læreren min men da fikk jeg bare beskjed om at det var min feil at ingen liker meg. Og selv om hun så at jeg ble mobbet gjorde hun ingen ting annet enn og bare skje på. Årene gikk og jeg var mindre og mindre skole lys. Til slutt begynte jeg å skulke skolen. Late som jeg var syk. Det var så forferdelig den følelsen om at alle var imot meg. Læreren begynte og på peke at jeg måtte bli mer som de andre ungene, og at jeg var rar. Alle tingen hun sa til meg såret meg jeg følte meg mobbet og trakkasert. Og det hjalp ikke stort at jeg kom i puberteten når jeg var i første klasse.  De andre så på meg som at jeg var en ailen. Hva er det som feiler hun? Hvorfor har hun pupper og hofter? Jeg hate meg selv for det. Jeg prøvde alt for å skjule det. Og hver dag når jeg kom hjem gikk jeg på rommet og skrek over det.

Etter 3 år på den skolen fikk jeg endelig bytte til en ny skole. Jeg byttet til nær skolen som jeg alltid hadde ønsket og gå på. Ingen ville være venn med meg der heller men det kan jo være fordi jeg av støtet meg folk fordi jeg var redd. Jeg hadde jo bare dårlig minner med skole og folk. Jeg hadde en helt utrolig snill lærer som hjelp meg i gjennom det. Han lærte meg og få nye venner uten å dytte de  bort. Han så at jeg slet og han hjalp meg. Etter en stund fikk jeg meg venner. Selv om jeg ble mobbet hver dag av andre elever på den nye skolen også så hadde de ikke like mye og si, fordi jeg hadde en lærer jeg kunne stole på og venner.

Når jeg gikk i 5 klasse skjedde det noe veldig traumatiserende. Vi hadde en voldelig gutt i klassen over meg og en dag ut av det blå begynte han å spytte etter meg. Jeg sprang til doen og gjemte meg der. Men det tok ikke lange tiden før det kom flere jenter som prøve og åpne døren til doen. Jeg endte opp med en fot på hver sin side av døren mens jeg prøve og holde igjen døren. De jentene ropte bare åpne han skal bare banke deg. Han gjør det mot alle! Men jeg fortsette og holde igjen døren og rope etter hjelp. Etter en time kom det en lærer. Jeg var blå og lilla over hele kroppen jeg ristet i kroppen og klarte ikke å stoppe med det. Etter det så vart jeg fulgt hjem av en lærer.

Årene gikk jeg var fortsatt mobbet. Det var alltid noen som sparket en ball i ansiktet eller magen min hardt viss jeg bare gikk forbi. Jeg var mobbet fordi jeg hadde pupper og måtte bruke bh. Jeg ble kaldt stygge ord som pizza tryne, (fordi jeg hadde kviser) feit, stygg, gris og mange andre fæle ord. Og det ble bare verre og verre og gå på skole. Og når jeg var på skolen klarte jeg ikke å konsentrere meg.

Men når jeg flyttet til Canada så gikk alt mye bedre ingen som mobbet meg, alle der var så positiv! og gjett hva! jeg fikk bare 5er og 6ere. Jeg gjorde leksene mine. Jeg klarte å konsentrere meg bedre. Jeg fikk mange venner. Men så måtte vi flytte til Norge og da gikk alt skeivt. Jeg fikk bare 2ere og 3ere. Men i år Begynner jeg på VGS og da håper jeg at jeg klarer å prestere like bra som jeg gjorde i Canada. 
 

10 fakta om rare meg

Jeg sliter med søvn begrunn av PTSD  ( post traumatisk stress diagnose) og har gjort det så lenge jeg kan huske

Jeg kom i puberteten i første klasse. Men tok sprøyter i 2 år for og forsinke den.

Jeg kan spille klarinett og tverr fløyte.

Barndommen min var fult med vold og mobbing av barn og voksne. (men ikke nå lengere)

Jeg har bodd i St. Chatarines, Ontario, Canada  

Jeg liker ikke å ha mange venner men heller noen få som står meg nær som jeg kan stole på.

Jeg har had 5 kaniner. Men 9 med mine og søskene mine sine til sammen. 

Jeg vill heller ha en pizza kveld med mine nærmeste venner og kjæresten enn og dra ut på fest.

Jeg elske sminke kjempe mye og ser på det mer som en kunst enn bare og dekke fjeset.

Av og til så streiker foten min så når jeg reiser meg får jeg plutselig ikke til og stå på den eller bevege den. 

 

Allergisk mot gress

Og være allergisk mot gress og pollen er ikke alltid like lett. Alle i familien min er allergisk mot pollen osv. Når jeg var liten var jeg den eneste som ikke reagerte men om de tok tester vistes det at jeg var allergisk. Det er bare det at det kan bli verre med årene. I år er det åre som har vært verst for meg.

Jeg vill ikke gå ut fordi jeg ikke vill bli tett i neste eller hals. Eller fordi jeg ikke vill hovne opp i øyene og gi meg på nesen til jeg blir rød fordi det klør sånn. Jeg vasker sengetøyet mitt anen hver dag. Jeg må dusje og vaske håret før jeg går til seng. Vis ikke kan jeg våkne mitt på natten av at jeg har en allergisk reaksjon og har vanskelig heter med og puste. Og når jeg tar allergi medisinen min så klør det i munnen opp møt øret. Jeg får vont fra halsen og ned over til brystet. Jeg får vondt den plassen jeg puttet tabletten under tungen i flere timer etter på. Det kjennes ut som en stor klump har sette seg fast i halsen men ikke vill opp. Og gå rundt å ha vondt i bihulene og hode begrunn av allergi er ikke godt. Jeg har aldrede problemer meg hodepine og allergien hjelper ikke akkurat med og kutte den ned.

Jeg måtte til og med si opp jobben jeg hadde fordi jeg fikk for mye allergisk reaksjoner. Fordi luften var helt forferdelig på kontoret så de måtte ha opp vinduene. Og når vinduene var åpen kom det pollen og gress støv inn.  Eller så brukte de viftene som gjør til at pollen og gress tøvet bare blåses rundt i rommet. Men vasket de for å få bort slike ting? Nei det gjorde de ikke. Derfor er en ren plass med lufte anlegg veldig viktig for noen med allergi. Ellers er den beste plassen for mennesker med slik allergi ved vannet, i vannet eller høyt på toppen av ett fjell.

Heldig vis sier legen at det skal bli bedre etter noen uker. Og etter 2 år skal allergien min være bort for alltid. Glede meg til gress sesongen er over.Bilde er fra Hitra

 

Det tok 11 månder før de fant ut hvordan syk jeg er

2015 var året jeg fikk flere hjernerystelser i gjennom cheerleadinga. Jeg husker ikke hvor mange jeg fikk men det var i mellom 4-6 det året. Jeg kunne ikke dra på NM i cheerleading som er den største konkurransen i året. Fordi 2 uker før NM fikk jeg enda en hjerne rystelse! Jeg hadde jobbet så hardt men så skulle flyeren min twiste oppi lufta. Også fikk jeg en fot eller en hand så fort og hardt i hode att jeg datt sammen. Jeg husker ikke mye annet enn at treneren min gikk ned med meg og la meg på benken i garderoben, hvor jeg la lenge uten at noen kom og sjekket på meg. Jeg hadde til og med fått ett kutt mitt i mellom brynene. Senere kom mamma og hentet meg og kjørte meg på lege vakta. Der sa legen at jeg ikke kunne være med på NM. Jeg var så knust jeg skrek helt i fra da jeg fikk vite det til jeg sovnet.  Etter NM var det ikke mange treninger igjen før sesongen var over. Men jeg var med på de som jeg kunne.

Så kom August rett før sesongen startet igjen så samlet vi oss ett lite lag med folk fra alle alders gruppene og skulle fram føre på Leangen for å få inn penger til laget. Jeg tenkte ja dette blir gøy så jeg ble med. VI hadde to dager på og lærer oss ett helt show med dans, pyramide og alt som bruker og være med i ett show som varer i cirka 2 min.

 Dag 2 møtte vi opp og fikk draktene og sløyfene. Vi skulle gå i gjennom showet ett par gang før vi dro til Leangen.  Nå var det bare 2 gang til vi skulle kjøre gjennom showet før vi skulle dra. Når vi kom til toss så var vi 5 stykker som skulle kaste en jente høyt opp men så skjedde det noe rart, hu twistet i stedet for å gjøre det hun skul gjøre. Når hun kom ned treff hun meg rett på toppen av hode. Det knaste som bare det nedover nakken, så datt jeg om. Etter en stund ringte de sykehuset så kom en ambulanse og hentet meg. De pakket meg inn med nakke støtte og en blå greie som gjorde til at jeg ikke fikk til og bevege på meg jeg satt helt fast. De prøvde også å gi meg smerte stillende med sprøyte men jeg er så redd sprøyter at de ikke gidde meg det. Etter noen timer på sykehuset så fikk jeg høre at jeg ikke hadde brukket nakken, bare en liten skade i nakken og hjernerystelse.  Så jeg va fri til og dra hjem men hadde problemer med stå så måtte få mamma til og støtte meg opp.(Sånn la jeg i 2 timer. uten sminke å hovent fjes.)

 Etter skolen begynte var jeg på skolen litt til ting ble verre så jeg fikk beskjed av legen og holde meg hjem en uke. Etter en uke hjem dro jeg på skolen men så fikk jeg en fotball i hode og datt om på skolen også hjalp noen av venne mine meg inn til en lærer og ble etter hvert hentet av mamma og vi dro rett til legen også fikk jeg beskjed om å holde meg hjem i en uke til.

Flere måneder gikk jeg hadde fortsatt kjempe vondt i hode. Jeg var svimmel, kvalm, slapp osv. også hadde jeg så vondt i hode at jeg ikke kunne stå, ha øynene åpen og skrek bare til jeg sovnet (noe som legen kalte ett anfall).  Og det skjede opp til 3 ganger i uken. og når det ikke var så ille hadde jeg fortsatt vondt i hode jeg har fortsatt vondt i hode 24/7. Det gikk utover skole gangen, fritiden min og livet mitt. Jeg kunne aldri dra ut med venner, jeg var kun på skolen en til to ganger i uken. Jeg var til legen opptil flere ganger i uken og minst en gang i uken for å få lege attester fordi skolen trudde jeg skulket, og jeg prøvde å finne ut hva som feiler meg så jeg kunne få medisin og bli frisk. Men de fant aldri ut hva det var. Ingen blod tester, MR eller CT viste va det var.

Nyttårsaften fikk jeg også ett anfall men det ellers har jeg bare hadde det en gang og det va 9.7. resten av 2016 har jeg ikke had noen andre anfall. Også var jeg innlagt på sykehuset i 3 dager hvor flere ulike fag peronell skule prøve og utrede meg og gi meg en diagnose. Men de trude at det jeg måtte bare begynne og trene opp nakken mere så skulle alt fikse seg. Men det er jo ikke det eneste. Nakken min gjør jo selvfølgelig til at hode pinen blir verre så jeg jobber jo med den. Men om jeg har fått nakken min helt frisk igjen hadde jo ikke hodepinen min forsvunnet helt.

 9.07.16 Var jeg til baket på sykehuset denne gangen akutten fordi jeg hadde så vondt i hode igjen som jeg ikke hadde had siden nyttårsaften. Jeg ble tad inn ganske fort. Og fikk paragin forte og Zoming nasal som er en nesespray mot migrene så vart jeg bedre og etter en time så hadde jeg ikke vondt i hode resten av kvelden som var helt sykt siden jeg har had vondt i hode hvert sekund siden 8.8.16. Men sliter fortsatt med hode pine men endelig skall jeg få slutt på det! Etter 11 måneder med konstant hode pine fant de ut hva som feiler meg! Endelig skal jeg bli frisk. Er så godt å vite at eneste som er igjen er og dra til en spesialist og få diagnosen og medisin. Og til de som ikke kjønte det så funker bare migrene medesin på folk med migrene.

Les mer i arkivet » Juli 2016 » Mai 2015 » Mars 2015